Oferim servicii de reparatii/revizii pendule
ReprezentanțăReprezentanță
PartenerPartener
PartenerPartener
PartenerPartener
PartenerPartener

Calibrarea barometrelor

 

Barometrul este folosit pentru a măsura presiunea aerului atmosferic în hPa. Presiunea atmosferică poate fi înțeleasă ca greutatea unei coloane de aer care se extinde de la suprafața pământului până la straturile superioare ale atmosferei. Datorită încălzirii diferite a latitudinilor, aranjare a continentelor și oceanelor precum și proceselor de mișcare în atmosferă, distribuția presiunii atmosferice este neuniformă. La nivelul mării, media globală este de 1013,25 hPa. În cea mai mare parte, fluctuează între 990 și 1040 hPa.

Pentru a măsura presiunea aerului atmosferic, se folosește deformarea unei cutii metalice plate, fără aer. Creșterea presiunii aerului comprimă recipientul, în timp ce scăderea presiunii aerului o extinde din nou. Această mișcare, care este de doar câteva sutimi de milimetru, este transferată indicatorului printr-un mecanism fin și este afișată presiunea aerului.

Querschnitt-Barometru

De ce trebuie reglat un barometru?

Odată cu creșterea altitudinii, stratul de aer de deasupra scade și odată cu el și presiunea aerului, în vecinătatea pământului cu aproximativ 1 hPa la 8 m diferență de altitudine. Pentru a obține valori comparabile ale presiunii atmosferice, toate datele din observarea vremii sunt raportate la nivelul mării. Aceasta înseamnă că presiunea existentă efectiv pe amplasament (presiunea absolută a aerului) este convertită la nivelul mării (presiunea aerului redusă); influenţa altitudinii asupra presiunii aerului este astfel corectată.

 

Reglarea barometrului la altitudinea de operare

Barometrele pot fi utilizate la altitudini de până la 900 m deasupra nivelului mării.

Pentru o altitudine mai mare, mecanismul necesită o ajustare specială (acest lucru este posibil).

Barometrul este setat din fabrică pentru altitudinea indicată pe ambalaj. Numai în cazuri rare va fi posibilă utilizarea barometrului fără reajustare. Principiul ajustării la altitudinea de operare este de a compensa modificarea presiunii aerului cauzată de modificarea altitudinii prin corectarea poziției indicatorului în direcția opusă. Dacă altitudinea locului de utilizare este mai mică decât altitudinea prestabilită, indicatorul trebuie să fie reglat spre presiunea mai mică. Dacă locul de utilizare este mai mare decât altitudinea prestabilită, indicatorul trebuie să fie reglat spre presiunea mai mare.

Cel mai simplu mod de a regla corect barometrul este să-l setați în funcție de informațiile despre presiunea aerului furnizate în raportul meteo. Dacă altitudinea locului de utilizare este cunoscută cu exactitate, se poate calcula și valoarea de corecție. Calculul se bazează pe faptul că presiunea aerului crește odată cu creșterea altitudinii cu 1 hPa la 8 m diferență de înălțime scade.

Exemplu: Înălțimea stabilită este de 200 m; inaltimea sitului este de 40 m. Diferența de înălțime este deci de 160 m. O ajustare a indicatorului cu 160 m: 8 m/hPa = 20 hPa la presiunea inferioară este necesară pentru a compensa creșterea presiunii aerului cu 20 hPa.

În funcție de tipul de barometru, reglarea manuală a acestuia se face într-un mod diferit. Cutiile mecanice de precizie de înaltă calitate FISCHER sau barometrele aneroide au o deschidere pe peretele din spate unde se află șurubul de reglare din alamă. Dacă rotiți acest lucru, indicatorul barometrului este reglat. Când reglați corect barometrul, trebuie să utilizați întotdeauna calea cea mai scurtă către valoarea măsurată în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic.

Deoarece presiunea aerului în încăperile închise este întotdeauna aceeași ca în exterior, barometrul poate fi instalat oriunde în încăpere. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu agățați barometrul pe un perete exterior sau lângă un încălzitor. Acest lucru este valabil mai ales pentru barometrele care sunt combinate cu un termometru și un higrometru pentru a forma o stație meteo. Acesta este singurul mod de a vă asigura că termometrele și higrometrele afișează valori nemodificate.

Cumpărați diferite barometre precise de la FISCHER

Barometrele mecanice de înaltă precizie FISCHER sunt realizate manual în fabrica noastră și pot fi comandate în magazinul nostru online. Ele indică în mod fiabil nivelul presiunii atmosferice a aerului și convin, de asemenea, prin designul lor nobil.

Sunteți binevenit să aruncați o privire asupra diferitelor modele de barometre din gama FISCHER! 

Barometre meteo

 

Viziteaza site-ul Colectiaestera.ro pe ShopMania www.price.ro - your shopping expert Ghidul tau autentic de shopping.